Австралийски и новозеландски учени откриха два нови видабактерии, за каквито по-рано се предполагаше,

...
Австралийски и новозеландски учени откриха два нови видабактерии, за каквито по-рано се предполагаше,
Коментари Харесай

Учени откриха „невъзможни“ микроорганизми в Антарктида

Австралийски и новозеландски учени откриха два нови видабактерии, за каквито по-рано се предполагаше, че е невероятно да живеят на Земята, заяви Лента.

За поддържане метаболизма на организмите WPS-2 и AD3 е задоволителна атмосфера, от която да се доставят с водород, въглероден диоксид и въглероден оксид.

" Предполагаме, че атмосферният водород, въглеродният диоксид и въглеродният оксид осигуряват на сходни колонии организми надеждни източници на сила и въглерод, тъй че атмосферните източници на сила, поддържани от слънчеви и геоложки източници, могат да служат като опция за действието на екосистеми ", означиха учените.
WPS-2 и AD3 бяха открити в повърхностни пластове в две полярни пустини в източната част на Антарктида. В тези региони учените попаднали на следи от няколко микроорганизми. Специалистите съумели да възстановят геномите на 23 от тях, в това число на WPS-2 и AD3.

Откритието на учените потвърждава възможността организми даживеят даже в най-екстремни условия, в това число опцията за съществуване на извънземен живот.

Резултатите от проучването са оповестени в сп. " Нейчър ". 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР